henk van lith

Het Racket: Henk van Lith

 

Het Racket: Henk van Lith

 

 

Beste tennisvrienden,

 

Ik heb het racket doorgekregen van Walter van den Bosch. Net zoals de vorige schrijvers Luc Corstens en Arno Schellekens kom ik uit Brabant en wel uit ‘Het Maaskantje’, vlak bij Den Dungen. De discussie van de beide voorgangers over wie de lekkerste Brabantse worstenbroodjes bakt, is een overbodige discussie; die komen van tante Riek van Biezen uit Rosmalen.

 

In mijn derde levensjaar zijn wij verhuisd naar Elst. Mijn vader werkte bij het Brabantse bedrijf Heijmans dat een vestiging in Elst opende. Wij woonden aan de Aamsestraat en Heijmans bouwde een kantoor pal naast ons woonhuis. Het bedrijf Heijmans is inmiddels uit Elst vertrokken, maar mijn moeder woont op de locatie waar vroeger het kantoor stond. Mijn broer George (verzekeringsagent) woont al een tijdje in het huis van onze ouders. Mijn andere broer Fons werkt bij de lotto en is voorzitter van Spero, mijn zus Annemarie heeft samen met tante Es een eigen zaak “vrouwen en mannen van nu”, en Theo, mijn jongste broer, heeft een Humphreys-restaurant in Uden.

 

Zelf heb ik een civieltechnische achtergrond en ben ik werkzaam bij het bedrijf Dostal Wegenbouw in Vorden. Ik ben getrouwd met Karin José Wieringa en we hebben samen drie kinderen: Sebas, Sjors en Sem. Daarnaast hebben we nog een jachthond Storm. We wonen aan de Rijksweg Noord in Elst. Karin beheert het tennispaviljoen. Sebas is momenteel professioneel zwemmer en hij is zich aan het voorbereiden voor het WK in Kazan. Begin april moet hij zijn limiet halen. Sjors is na het afronden van zijn opleiding gestart als assistent-uitvoerder in de civiele techniek (papa achterna). Sjors’ sport is waterpolo. Sem zwemt ook nog een beetje in het rond en heeft vorig jaar een mbo-opleiding afgemaakt aan de Johan Cruijff-college. Hij is momenteel aan het nadenken over welke vervolgopleiding hij wil gaan doen. Dat nadenken doet hij meestal in de Ommelanden.

 

Karin tennist redelijk fanatiek op de donderdagavond met een gezellig cluppie en op dinsdagavond grabbelt ze nog wat bij. Na mijn waterpolocarrière ben ik ook gaan tennissen en momenteel zit ik op speelsterkte 7 voor enkel en dubbel. Dat zal voorlopig ook niet veel hoger worden. Maar dit past mooi bij het niveau van de andere broeders van de dinsdagavondgroep. Ik heb me opgegeven als invaller voor de winteravondmixcompetitie en sinds kort zit ik samen met Appie Peters in de sponsorcommissie van ETV de Helster.

 

Ik heb het goed naar mijn zin op de club, leuke mensen en een gezellig paviljoen, wat goed en professioneel wordt begeleid door Karin. Ze heeft natuurlijk en goede opleiding gehad van Bert Westerman.

 

Graag zou ik het racket door willen geven aan mijn grote voorbeeld Jan Franken. Vorig jaar hebben wij samen de dubbel 7 gewonnen. Jan tennist niet in de winter wat dan is het veel te koud, dus heeft hij nu mooi de tijd om even wat te schrijven.

 

Groet,

 

Henk van Lith

Henk’s recept: Broodje Bapao

Laat het gist even tot “leven” komen in een kom met 200 milliliter niet al te warm water. Meng het tarwebloem met gistwater, eieren, suiker, snufje zout en kneed het tot een stevig, klontvrij deeg. Laat het deeg in de kom onder een theedoek op een niet tochtige plaats 1 uur rijzen. De deegbal zal flink in omvang toenemen. Snipper de ui en winterpeen fijn. Verhit iets olijfolie in de pan en fruit de winterpeen met ui, Voeg het gehakt toe en bak het samen met de sojasaus en sambal rul. Pers de knoflook uit boven de pan en breng het op smaak met zout. Maak van het gerezen deeg 10 mooie egale bollen. Vul de bollen door met een lepel een gat in het deeg te maken en de vulling erin te stoppen. Stop de bol daarna goed dicht. Er mag best veel deeg zijn en in verhouding weinig vulling. Leg de gevulde bapao broodjes op een met bloem bestoven werkvlak om nog eens na te rijzen. Stoom de broodjes in een stoompan in 30 minuten gaar.

DEEGBESLAG:

PITTIGE VULLING: